Vanesa Redgrejv i Vivijen Vestvud na protestu britanskih ljekara

Nekoliko hiljada ljekara specijalista u januaru je, prvi put u posljednih 40 godina, stupilo u štrajk zbog čega su tada otkazane mnoge hirurške intervencije i pregledi
146 pregleda 1 komentar(a)
Vanesa Redgrejv i Vivijen Vestvud, Foto: Twitter
Vanesa Redgrejv i Vivijen Vestvud, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.02.2016. 20:44h

Glumica Vanesa Redgrejv i modna kreatorka Vivijen Vestvud, poznate po svojim angažmanima u raznim oblastima, pridružile su se danas protestu britanskih ljekara specijalista interne medicine, koji su se okupili u Londonu nezadovoljni promjenama uslova rada.

Vanesa Redgrejv (79) obratila se demonstrantima kojima je odala priznaje rekavši da su joj zaposleni u britanskoj javnoj zdravstvenoj službi spasili život.

"Ljekari internisti predstavljaju budućnost medicine i dobićete bitku koju vodite sada", rekla je Vivijen Vestvud (74) koja se takodje obratila demonstrantima.

Britanski ljekari su nezadovoljni zbog odluke vlade da uvede novu vrstu ugovora o radu u cilju poboljšanja usluga bolnica noću i tokom vikenda.

Ljekari su ocjenili da će novi ugovor samo pogoršati njihove uslove rada i dovesti do smanjenja plata.

Nekoliko hiljada ljekara specijalista u januaru je, prvi put u posljednih 40 godina, stupilo u štrajk zbog čega su tada otkazane mnoge hirurške intervencije i pregledi.

Novi štrajk je najavljen u srijedu, 9. februara.

Bonus video: