Slovenija: Zapaljena vozila televizije Pop

"Zabrinjavajući incident ocjenjujemo kao napad na rad novinara, pri čemu upozoravamo da se radi o novim, oštrijim i brutalnijim oblicima pritisaka na novinare u već ionako pregrijanoj i netolerantnoj društvenoj klimi", saopštilo je tim povodom Društvo novinara Slovenije
58 pregleda 0 komentar(a)
zapaljeno vozilo (novina)
zapaljeno vozilo (novina)
Ažurirano: 01.02.2016. 18:30h

Slovenačka novinarska udruženja danas su osudila incident u kojem su nepoznate osobe zapalile vozila televizije Pop.

Nepoznate osobe su sinoć na parkingu u Ljubljani uništile nekoliko automobila komercijalne televizije Pop, među kojima i reportažna kola. Automobili su poliveni zapaljivom tečnošću i zapaljeni.

"Zabrinjavajući incident ocjenjujemo kao napad na rad novinara, pri čemu upozoravamo da se radi o novim, oštrijim i brutalnijim oblicima pritisaka na novinare u već ionako pregrijanoj i netolerantnoj društvenoj klimi", saopštilo je tim povodom Društvo novinara Slovenije.

To udruženje je saopštilo da će se odlučno usprotiviti "stvaranju klime straha koje vodi ućutkivanju novinara i (samo)cenzuri".

Druga novinarska organizacija, Udruženje novinara i publicista, izrazilo je nadu da cio slučaj nije povezan s radom novinara medijske kuće Pop TV, jer bi to predstavljalo "nedopustivi napad na rad i zastrašivanje njenih novinara".

Policija istražuje cio slučaj, a rad na televiziji se odvija nesmetano.

Bonus video: