Puškov: PS SE da privremeno zaboravi na Rusiju

Krajem prošle godine PS SE je zbog situacije u Ukrajini usvojila rezoluciju kojom se uskraćuje pravo glasa ruskoj delegaciji, kao i pravo na učešće u ustavnim organima te institucije
0 komentar(a)
Aleksej Puškov, Foto: Wikipedia
Aleksej Puškov, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 24.01.2016. 15:42h

Šef Međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Aleksej Puškov preporučio je članicama Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PS SE) da privremeno zaborave na Rusiju i posvete se rješavanju problema migranata i situaciji u Ukrajini.

„PS SE bi trebalo da zaboravi na Rusiju na neko vrijeme. Poluge uticaja na Moskvu su nepostojeće za vrijeme odsustva Rusije. Bolje da se bavi Ukrajinom, migrantima i napadima na žene“, napisao je on na Tviteru, prenio je Sputnjik.

Protekle sedmice je šef spoljnopolitičkog Komiteta Državne dume Leonid Slucki rekao da Rusija neće učestvovati na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope dok god joj se u potpunosti ne vrate sva punomoćja.

Krajem prošle godine PS SE je zbog situacije u Ukrajini usvojila rezoluciju kojom se uskraćuje pravo glasa ruskoj delegaciji, kao i pravo na učešće u ustavnim organima te institucije.

Bonus video: