Majkl Kejn za izlazak Velike Britanije iz EU

Kejn (82) ocijenio je da bi Breksit (engleska kovanica za izlazak Velike Britanije iz EU) bio zastrašujući, ali "ništa manje zastrušujući od vođstva hiljade bezličnih lica iz Brisela"
5 komentar(a)
Majkl Kejn, Foto: Twitter
Majkl Kejn, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.01.2016. 17:09h

Britanski glumac i dvostruki Oskarovac Majkl Kejn ocijenio je danas da Velika Britanija treba da napusti Evropsku uniju (EU) ako se ne sprovedu reforme unutar Unije kako to zahtijevaju vlasti u Londonu.

"Treba da napustimo EU ako ne bude značajnih promjena", rekao je Kejn koji je prva ličnost iz svijeta kulture koja se izjasnila o članstvu Velike Britanije u EU.

Kejn (82) ocijenio je da bi Breksit (engleska kovanica za izlazak Velike Britanije iz EU) bio zastrašujući, ali "ništa manje zastrušujući od vođstva hiljade bezličnih lica iz Brisela".

Britanski glumac je rekao da bi Velika Britanija sigurno trpjela posljedice odlaska iz EU, ali bi se oporavila.

"Radite vrijedno, trudite se još više i uspjeh je tu", rekao je Kejn.

Na Kejnovu izjavu odmah je reagovao lider antievropske stranke Ukip Najdžel Faraž.

"Pozdravljam podršku Majkla Kejna za Breksit. Treba da razvalimo ta prokleta vrata (EU)", rekao je Faraž.

Britanski premijer Dejvid Kameron, koji je obećao referendum o članstvu zemlje u EU 2017. godine, pregovara o uslovima ostanka zemlje u Uniji.

Velika Britanija želi temeljnu promjenu socijalnih i ekonomskih pravila EU i sporazume među njenim članicama kako bi države stekle više samostalnosti u odlučivanju ali nauštrb institucija u Briselu.

Bonus video: