Još jedan Belgijanac optužen za napade u Parizu

Dodaje se da je osumnjičeni uhapšen u srijedu tokom policijske racije u briselskom naselju Molenbek, odakle je nekoliko osoba povezanih s napadima u Parizu
0 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2016. 17:04h

Belgijske vlasti saopštile su danas da je protiv još jednog Belgijanca podignuta optužnica za terorizam u okviru istrage o novembarskim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba, javile su svjetske agencije.

Belgijsko tužilaštvo navelo je da je istražni sudija odredio pritvor muškarcu koji je identifikovan kao Zakaria J, rođen 1986. godine, zbog optužbi za ubistvo i učestvovanje u aktivnostima terorističke organizacije.

Dodaje se da je osumnjičeni uhapšen u srijedu tokom policijske racije u briselskom naselju Molenbek, odakle je nekoliko osoba povezanih s napadima u Parizu.

Belgijske vlasti su navele da tokom racije nije pronađeno oružje i da je to 11. osoba protiv koje je podignuta optužnica u okviru istrage o terorističkim napadima 13. novembra 2015. godine u Parizu.

Zakaria J. je bio povezan s Abdelhamidom Abaudom, za kojeg se sumnja da je organizator napada u Parizu u kojem je poginulo 130 i povrijeđeno više od 350 osoba.

Bonus video: