Putin oštro kritikovao Lenjina: Postavio je atomsku bombu pod Rusiju

Putin je tako odgovorio šefu Kurčatovskog instituta Mihailu Kovaljčuku, koji je za Lenjina rekao da je on "upravljao tokom misli, a tek onda državom"
11 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2016. 07:51h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin na sjednici Savjeta za nauku i obrazovanje oštro je govorio o radu i ideji vođe Oktobarske revolucije Vladimiru Iljiču Lenjinu.

Po njegovom mišljenju, te ideje su dovele do rušenja istorijske Rusije.

"Postavljena je atomska bomba pod zgradu koja se zove Rusija i ona se potom urušila. Svjetska revolucija nam nije trebala", kazao je Putin i tako odgovorio šefu Kurčatovskog instituta Mihailu Kovaljčuku, koji je za Lenjina rekao da je on "upravljao tokom misli, a tek onda državom", predloživši i u naučnoj sredini da se "nađu takve organizacije koje treba da upravljaju tokom misli u konkretnom pravcu".

Putin je više puta kritikovao boljševike.

U junu 2012. godine predsjednik Rusije je izjavio da je Rusija izgubila Prvi svjetski rat zbog nacionalne vlade prvih sovjetskih rukovodilaca. U martu 2013. godine rekao je da je Sovjetski savez 1939. godine pokrenuvši rat sa Finskom pokušao da ispravi istorijske greške iz 1917. godine.

Bonus video: