SPORAZUM U DAVOSU

Arapi i Rusi će udruženi razvijati ruske luke

DP Vorld je jedan od najvećih lučkih operatera na svijetu, iza kog stoji vlada u Dubaiju, i koji posluje u najprometnijoj luci na Bliskom istoku i trgovinskom centru Perisjskog zaliva
0 komentar(a)
Svjetski ekonomski samit u Davosu, Foto: Flickr
Svjetski ekonomski samit u Davosu, Foto: Flickr
Ažurirano: 21.01.2016. 13:28h

Lučki operator sa sjedištem u Dubaiju, kompanija DP Vorld i ruski Fond za direktne investicije saopštili su da osnivaju mješovito preduzeće za razvoj luka, transporta i logističke infrastrukture u Rusiji, prenosi agencija AP.

Ugovor, najavljen i potpisan danas na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, predviđa vlasnički udio DP Vorlda od 80 odsto u novom zajedničkom preduzeću, a ostatak će pripasti ruskom fondu, koji podržava vlada, navodi američka agencija.

Ime kompanije će biti "DP Vorld Rusija" i u narednom periodu bi mogla da investira dvije milijarde dolara u unaprjeđenje lučke infrastrukture u razlicitim djelovima Rusije.

DP Vorld je jedan od najvećih lučkih operatera na svijetu, iza kog stoji vlada u Dubaiju, i koji posluje u najprometnijoj luci na Bliskom istoku i trgovinskom centru Perisjskog zaliva, dodaje AP.

Preporučujemo za Vas