Papa: Imigranti Zapadu donose dragocjenu kulturu

"Dragi migranti i izbjeglice, svako od vas sa sobom nosu neku priču, kulturu, važne vrijednosti, ali nažalost, i iskustvo siromaštva, potlačenosti i straha"
10 komentar(a)
Papa Franjo i migranti, Foto: Reuters
Papa Franjo i migranti, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2016. 15:31h

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo danas je, obraćajući se imigrantima na Trgu Svetog Petra, rekao da oni Zapadu donose dragocjenu kulturu.

"Vaše prisustvo ovdje je znak nade u Boga. Ne dozvolite da vam otmu to iskustvo i radost življenja", rekao je papa pred 5.000 imigranata, tokom molitve Angelus.

On je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja etničkih zajednica i zbog onih koji pomažu imigrantima.

"Dragi migranti i izbjeglice, svako od vas sa sobom nosu neku priču, kulturu, važne vrijednosti, ali nažalost, i iskustvo siromaštva, potlačenosti i straha", rekao je Franja, povodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se obilježava danas.

On je hiljade vjernika zamolio da odaju poštu žrtvama napada u Džakarti i gradu Uagadugu u Burkini Faso, gde je u terorističkim napadima ubijeno četvoro, odnosno 29 ljudi.

Papa je krajem prošle godine proglasio Godinu milosrđa, koja je počela 8. decembra prošle, a završava 20. novembra ove godine.

Bonus video: