Rahoj traži podršku parlamenta za novu vladu

Narodna partija je osvojila većinu poslaničkih mjesta - 124, ali je za apsolutnu većinu potrebno 176 od ukupno 350 mjesta u španskom prlamentu
0 komentar(a)
Marijan Rahoj, Foto: Beta-AP
Marijan Rahoj, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.01.2016. 15:14h

Vršilac dužnosti španskog premijera Marijano Rahoj pokušava da obezbijedi podršku u parlamentu kako bi oformio vladu do kraja januara, rekao je danas jedan zvaničnik iz njegove centralnodesničarske Narodne partije.

O predlozima za formiranje nove vlade glasaće španski poslanici što podstiče stranke da prije toga uspostave koalicije kako bi obezbjedile neophodnu podršku, prenosi Rojters.

Narodna partija je osvojila najviše glasova na decembarskim izborima, ali nije uspjela da obezbijedi većinu zbog čega nastoji da formira saveze kako bi ostala na vlasti.

"Glasanje bi moglo da se održi krajem januara", rekao je zvaničnik Narodne partije Fernardo Martinez Mailjo novinarima u parlamentu čiji su se članovi danas prvi put okupili od kada su održani izbori.

Narodna partija je osvojila većinu poslaničkih mjesta - 124, ali je za apsolutnu većinu potrebno 176 od ukupno 350 mjesta u španskom prlamentu.

Bonus video: