Njemačka planira da olakša deportacije poslije napada u Kelnu

Policija u Kelnu je saopštila da su podnijete 553 krivične prijave u vezi s pljačkama žena i seksualnim napadima za Novu godinu. Policija navodi da se vjeruje da su osumnjičeni većinom stranci, među kojima je bilo i tražilaca azila
0 komentar(a)
Tomas de Mazijer, Foto: Reuters
Tomas de Mazijer, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2016. 14:47h

Njemačka vlada planira da olabavi pravila za deportaciju stranih kriminalaca, pošto su tenzije oko imigranata povećane poslije napada u Kelnu za koje su većinom osumnjičeni stranci.

Ministar pravde Heiko Mas i ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer rekli su danas novinarima u Berlinu da će svaka zatvorska kazna za zločine protiv tjelesnog integriteta druge osobe, među kojima su i seksualni napadi, kao i za ozbiljno oštećenje imovine, biti osnov za deportaciju.

Dvojica ministara su rekla da će planirana reforma zakona o deportaciji i seksualnim prekršajima smanjiti pravne prepreke za protjerivanje stranaca koji su počinili teške zločine.

Policija u Kelnu je saopštila da su podnijete 553 krivične prijave u vezi s pljačkama žena i seksualnim napadima za Novu godinu. Policija navodi da se vjeruje da su osumnjičeni većinom stranci, među kojima je bilo i tražilaca azila.

Bonus video: