Turska: Ubijena 32 kurdska militanta

U Turskoj su od avgusta u sukobima državnih snaga i kurdskih pobunjenika poginula čak 162 civila, saopštila je turska Fondacija za ljudska prava
2 komentar(a)
Turska vojska, Foto: Beta/AP
Turska vojska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.01.2016. 11:50h

Turske bezbjednosne snage ubile su 32 kurdska militanta u jugoistočnom dijelu , javio je danas Rojters.

U subotu je 20 militanata ubijeno blizu granica sa Sirijom i Irakom, dok je 12 ubijeno u gradu Van.

U operaciji u gradu Van stradao je i jedan policajac dok su dvojica ranjena.

Rojters navodi da je ovo bio jedan od najkrvavijih vikend od kada je u julu prošle godine prekinuto primirje između Turske i Radničke partije Kurdistana (PKK) koju zvanična Ankara smatra teroristtčkom organizacijom.

U Turskoj su od avgusta u sukobima državnih snaga i kurdskih pobunjenika poginula čak 162 civila, saopštila je turska Fondacija za ljudska prava.

U saopštenju te organizacije se navodi da je među poginulim civilima 32 djece, 29 žena i 24 starije osobe, prenijela je agencija AP.

Oni su poginuli u sukobima vojske sa militantima povezanim sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK) u okruzima na jugoistoku zemlje, gdje su vlasti uvele 24-časovni policijski čas.

Turske bezbjednosne snage su pokrenule obimne operacije na područjima gdje su militanti podigli barikade, iskopali rovove i postavili eksplozive kako bi spriječili turske snage da im priđu.

Bonus video: