Kameron će dozvoliti ministrima kampanju za izlazak iz EU

Britanski premijer nastoji da u pregovorima sa EU postigne nove uslove za ostanak Britanije u Uniji i kaže da želi da ostane u reformisanoj EU, prenosi AP
1 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2016. 11:56h

Britanski premijer Dejvid Kameron će dozvoliti ministrima da vode kampanju za izlazak iz EU na predstojećem referendumu, javio je danas BBC ne navodeći izvor ove informacije.

BBC javlja da će Kameron takođe dozvoliti ministrima da vode kampanju i za ostanak u EU kada bude postignut dogovor o odnosu Britanije sa EU.

Britanski premijer nastoji da u pregovorima sa EU postigne nove uslove za ostanak Britanije u Uniji i kaže da želi da ostane u reformisanoj EU, prenosi AP.

On, međutim, ne isključuje ni jedan ishod ukoliko ne bude uspio da isposluje neke suštinske izmjene u odnosima Britanije i Brisela.

Nekoliko članova Kameronovog kabineta kritikuju EU a spekulisalo se da će oni morati da podnesu ostavku ukoliko budu željeli da vode kampanju za izlazak Britanije iz EU.

Prema zakonu koji je donio britanski parlament refrendum se mora održati do kraja 2017. godine, ali Kameron nije odredio datum. Prema dosadašnjim izvještajima u medijima, on želi da to bude sredinom 2016. godine, znači što je prije moguće posle postiganja dogovora sa EU, podsjetio je AFP.

Bonus video: