Dijanet: Parovi u Turskoj da se ne drže za ruke i da ne budu nasamo prije vjenčanja

Najznačajnije vjersko tijelo u Turskoj apelovalo je na mlade parove da ne sklapaju vjerske brakove, prije nego što se odluče za sklapanje građanskog braka. Oni su pozvali zaljubljene da provedu vjerenički period u skladu sa islamskim pravilima
74 pregleda 14 komentar(a)
Zaljubljeni par, Foto: Shutterstock
Zaljubljeni par, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.01.2016. 12:46h

Direkcija za vjerska pitanja (Dijanet) u Turskoj saopštila je danas da vjereni parovi ne bi smjeli da se drže za ruke ili da provode vrijeme nasamo u periodu pred vjenčanje, navodi se na sajtu lista Hurijet.

"Tokom ovog perioda nije neprimjereno da se parovi sastaju i razgovaraju nasamo o svojoj privatnosti. Medjutim, ne smije doći do neželjenih incidenata koji se mogu dogoditi bez znanja njihovih porodica, kao što su flertovanje, držanje za ruke ili zajednički život prije braka, što nije u skladu sa islamskim pravilima", navodi Dijanet.

Najznačajnije vjersko tijelo u Turskoj apelovalo je na mlade parove da ne sklapaju vjerske brakove, prije nego što se odluče za sklapanje građanskog braka. Oni su pozvali zaljubljene da provedu vjerenički period u skladu sa islamskim pravilima.

Dijanet, jedna od najbolje finansiranih vjerskih državnih institucija, već je privukla pažnju javnosti nakon objavljivanja fatve o korišćenju toalet papira za ličnu higijenu u Turskoj, ali samo ako nigdje nema vode i zabrani sredstava za čišćenje na bazi alkohola.

Bonus video: