Sirijci falsifikovali pasoše balkanskih zemalja

Pronađeno je 76 falsifikovanih pasoša nekoliko zemalja, prvenstveno Britanije, Austrije, Francuske, Belgije, Australije i Kanade, 26 italijanskih boravišnih dozvola, 151 lična karta zemalja EU, 22 prazne avionske karte, kao i veliki broj biometrijskih fotografija i printera, fotoaparata i sličnih aparata
74 pregleda 0 komentar(a)
pasoš, emigracija, Foto: Shutterstock.com
pasoš, emigracija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.01.2016. 09:18h

U akciji pripadnika snaga bezbjednosti u Istanbulu privedene su dvije osobe porijeklom iz Sirije za koje se tvrdi da su falsifikovale pasoše, boravišne dozvole, lične karte, vize i avionske karte.

Sirijski državljani su za 7.000 dolara falsifikovali pasoše balkanskih zemalja, a EU i SAD duplo skuplje.

Kako je saopšteno iz lokalne policijske uprave, Sirijci su privedeni prilikom upada u jednu firmu u Fatihu, u evropskom dijelu Istanbula, prenosi Klix.ba.

Tom prilikom pronađeno je 76 falsifikovanih pasoša nekoliko zemalja, prvenstveno Velike Britanije, Austrije, Francuske, Belgije, Australije i Kanade, 26 italijanskih boravišnih dozvola, 151 lična karta zemalja EU, 22 prazne avionske karte, kao i veliki broj biometrijskih fotografija i printera, fotoaparata i sličnih aparata.

Privedene osobe su za 7.000 dolara falsifikovale pasoše balkanskih zemalja, a za 15.000 dolara pasoše Australije, Kanade, SAD i Velike Britanije.

Bonus video: