Aksjonov: To je akt terorizma

Bez elektične energije je, zbog havarije u Hersonskoj oblasti, ostala Evpatorija, kao i niz drugih gradova i sela na sjeverozapadu Krima
0 komentar(a)
Sergej Aksjonov, Foto: Reuters
Sergej Aksjonov, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2015. 18:01h

Jedina visokovoltna linija Kahovka-Titan, preko koje je od 8. oktobra na Krim iz Ukrajine isporučivana struja velike snage (180 Megavata), ispala je zbog havarije u noći između 30. i 31. decembra, zbog čega su djelovi poluostrava ostali bez struje, što je premijer Krima Sergej Aksjonov nazvao terorističkim aktom.

Bez elektične energije je, zbog havarije u Hersonskoj oblasti, ostala Evpatorija, kao i niz drugih gradova i sela na sjeverozapadu Krima.

Uzrok havarije je pad stuba, prenosi Sputnjik.

Krim je problem riješio preraspodjelom sopstvenih generatora, što je dovelo do smanjenja limita u drugim gradovima, uključujucći Sevastopolj.

"Danas je izvršen teroristički napad, dignut je u vazduh električni stub, ili je oboren u Ukrajini", rekao je Aksjonov novinarima.

Glavna uprava policije Ukrajine za Hersonsku oblast saopštila je da je isključenje dalekovoda, prema preliminarnim podacima, izazvala eksplozija, i da je jasno da je to krivično djelo.

Bonus video: