Putin građanima Rusije čestitao Novu godinu

"Mi smo zahvalni svima onima koji su danju i noću, radnim danima i praznicima uvijek na radnom mjestu“, izjavio je ruski predsjednik u novogodišnjem obraćanju naciji
61 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2015. 16:05h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je sunarodnicima Novu godinu, posebno izdvojivši vojnike koji se bore protiv međunarodnog terorizma u udaljenim krajevima svijeta.

Putin je rekao da, prema tradiciji, Rusi obilježavaju praznik u krugu porodice, sa najbližim prijateljima.

"Naravno, nisu svi u mogućnosti da dočekaju Novu godinu sa porodicom - treba raditi u bolnicama i u proizvodnji, ispunjavati službeni i vojnički dug, čuvati granicu, biti na stalnom dežurstvu, osigurati našu bezbjednost na kopnu, moru i u vazduhu. Mi smo zahvalni svima onima koji su danju i noću, radnim danima i praznicima uvijek na radnom mjestu“, izjavio je ruski predsjednik u novogodišnjem obraćanju naciji.

Kako prenosi Sputnjik, Putin je naglasio da bi posebno želio da čestita praznik onim ruskim vojnicima koji se bore protiv međunarodnog terorizma, brane nacionalne interese Rusije u dalekim krajevima, pokazujući volju, odlučnost, čvrstinu karaktera.

"Uostalom, ovi kvaliteti su nam potrebni svuda, uvijek, i u svakom poslu. Uspjeh čitave zemlje zavisi od efikasnosti rada i dostignuća svakog od nas", rekao je Putin u novogodišnjem obraćanju.

Bonus video: