Korzika: Antimuslimanski protesti uprkos zabrani

Kako je prenijela agencija AFP, demonstranti su juče palili knjige, među kojima i kopije Kurana, a dvije osobe su uhapšene
5 komentar(a)
Korzika, Foto: Beta/AP
Korzika, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2015. 07:55h

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na Korzici na protestima protiv muslimana, uprkos tome što su u glavnom gradu Ajaču zabranjene demonstracije poslije dvodnevnih protesta na tom francuskom ostrvu.

Kako je prenijela agencija AFP, demonstranti su juče palili knjige, među kojima i kopije Kurana, a dvije osobe su uhapšene.

U protestu je učestvovalo oko 300 ljudi.

Prethodno su zabranjene demonstracije u sirotinjskom dijelu Ajača, a zabrana će na snazi biti bar do 4. januara i odnosi se na sve proteste i okupljanja.

Stotinak demonstranata protestovalo je u subotu radničkim okruzima u Ajaču, uzvikujući "Arapi odlazite" i "Ovo je naš dom".

Dan ranije, demonstranti su demolirali muslimansko svetilište u Ajaču i pokušali da zapale primjerke Kurana, saopštila je policija.

Francuski premijer Manuel Vals osudio je taj napad i napisao na Tviteru da je riječ o "neprihvatljivom svetogrđu", prenosi AFP.

Tenzije su pojačane u Ajaču nakon što su dva vatrogasca i jedan policajac povrijeđeni u sukobu u jednoj siromašnoj četvrti grada.

Bonus video: