Ukrajina: Pucano na posmatrače OEBS

Selo Kominternove se nalazi oko 20 kilometara od Marijupolja, strateške luke na Azovskom moru, pod kontrolom ukrajinskih snaga bezbjednosti
0 komentar(a)
OEBS, Ukrajina, Foto: Reuters
OEBS, Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2015. 19:57h

Tim međunarodnih posmatrača iz Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) danas je bio pod paljbom oružja malog kalibra tokom posjete jednom selu u istočnoj Ukrajini, javile su svjetske agencije.

Niko nije povrijeđen u tom incidentu koji se dogodio u selu Kominternove, navodi se u saopštenju OEBS-a i dodaje da se pucalo iz oružja manjeg kalibra i da su posmatrači odmah napustili selo.

Kominternove se nalazi oko 20 kilometara od Marijupolja, strateške luke na Azovskom moru, pod kontrolom ukrajinskih snaga bezbjednosti.

Predstavnik proruskih pobunjenika Eduard Basurin izjavio je da su vjerovatno pucali Ukrajinci.

Ukrajinska vojska saopštila je ranije danas da su jedan ukrajinski vojnik i dva civila poginuli u posljednja 24 sata na istoku Ukrajine gdje je prošle nedjelje dogovoreno primirje za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Vlasti u Kijevu i proruski pobunjenici dogovorili su se u utorak o uvođenju primirja za novogodišnje praznike poslije novog izbijanja nasilja koje je uzdrmalo već krhki prekid vatre.

U istočnoj Ukrajini od početka sukoba u aprilu 2014. godine poginulo je više od 9.000 ljudi.

Bonus video: