NOVA BILANS

Bukurešt: Broj stradalih u požaru u noćnom klubu povećan na 63

Broj stradalih u požaru povećao se na 63 u posljednjim danima, dok su 33 osobe i dalje na liječenju u bolnicama u Rumuniji i inostranstvu, sapštilo je rumunsko ministarstvo zdravlja
0 komentar(a)
Bukurešt, eksplozija, Foto: Reuters
Bukurešt, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2015. 12:34h

Broj žrtava stravičnog požara u noćnom klubu u Bukureštu porastao je na 63, nakon što je 30-godišnji grafički dizajner Kristian Mitrol podlegao povredama, saopštile su danas rumunske vlasti.

Rumunski zvaničnik zadužen za vandredne situacije Raed Arafat izjavio je za novinsku ageciju AP da je Kristijan Mitrol juče podlegao povredama u bolnici u Britaniji, gdje je prebačen zbog ozbiljnosti povreda.

Fotograf Roksana Boghian (26), koja je takođe teško povrijeđena u požaru, preminula 15. decembra na odjeljenju za opekotine u bolnici u Bukureštu.

Požar u noćnom klubu Kolektiv izbio je 30. oktobra tokom koncerta hevi metal benda. Vatru su izazvala pirotehnička sredstva, a zatim je nastupio stampedo kada su gosti pokušali da izađu iz kluba na jedini izlaz.

Broj stradalih u požaru povećao se na 63 u posljednjim danima, dok su 33 osobe i dalje na liječenju u bolnicama u Rumuniji i inostranstvu, sapštilo je rumunsko ministarstvo zdravlja.

Preporučujemo za Vas