Rusi bez uspjeha u očitavanju podatka sa "Suhoja-24"

Zamjenik šefa Ruske vojna službe za bezbjednost aviona Sergej Bainetov rekao je da je ispitivanjem podataka otkriveno da je 13 od 16 mikročipova potpuno uništeno
6 komentar(a)
Ruski avion, Foto: Reuters
Ruski avion, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2015. 16:28h

Ruski istražitelji do sada nisu uspjeli da očitaju podatke iz crne kutije ruskog vojnog aviona "Suhoj - 24", koji je oborila Turska na graničnom prostoru sa Sirijom prošlog mjeseca, saopštila je ruska vojska.

Zamjenik šefa Ruske vojna službe za bezbjednost aviona Sergej Bainetov rekao je da je ispitivanjem podataka otkriveno da je 13 od 16 mikročipova potpuno uništeno, dok su preostala tri oštećena.

Međutim, prema njegovim riječima, jedan mikročip iz crne kutije "Suhoja -24" je možda u dovoljno dobrom stanju da se preuzmu podaci s njega.

"Mikročip BDD5 možda je još operativan, jer je rengenskim snimkom nije pronađeno nikakvo oštećenje", rekao je Bainetov, prenosi ruska agencija TAS S.

On je naveo da komisija koja ispituje obaranje ruskog vojnog aviona razmatra da uključi specijalizovane ruske istraživačke institute u taj posao, kako bi pomogli u dešifrovanju podataka sa crne kutuje.

Bonus video: