Par priveden u Parizu zbog lažne bombe u avionu

Sumnjivi predmet je bio napravljen od kartona, papira i kuhinjskog tajmera, a policija je zaključila da ne predstavlja nikakvu opasnost, izjavio je izvršni direktor "Er Fransa"
0 komentar(a)
Er Frans, Foto: Beta-AP
Er Frans, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.12.2015. 11:07h

Francuska policija privela je danas muškarca i ženu, putnike leta "Er Fransa" koji je juče vanredno sletio u Keniji nakon što je u avionu pronađena lažna bomba, objavili su izvori iz francuske policije.

Par je privela pogranična policija po njihovom povratku u Francusku, dan nakon što je avion na letu iz Mauricijusa za Pariz morao vanredno da sleti na aerodrom u Mombasi zbog otkrića sumnjivog predmeta, prenijela je agencija AFP.

Jedan od putnika prijavio je posadi da se u toaletu aviona "boing 777", u kojem se nalazilo 459 putnika i 14 članova posade, nalazi jedan sumnjivi predmet.

Avion je sletio u Mombasu, gdje su putnici hitno evakuisani, nakon čega su pozvani stručnjaci za otkrivanje eksplozivnih naprava i pripadnici mornarice da pregledaju avion.

Sumnjivi predmet je bio napravljen od kartona, papira i kuhinjskog tajmera, a policija je zaključila da ne predstavlja nikakvu opasnost, izjavio je izvršni direktor "Er Fransa" Frederik Geži.

On je naveo da je zaključeno da je napravu u toalet stavio neko od putnika i da se radi o "neukusnoj šali".

U Francuskoj su poslije terorističkih napada u Parizu 13. novembra uvedene vanredne mjere opreza, a aviokompanije strijepe od mogućih napada nakon što je Islamska država saopštila da je u oktobru iznad Egipta oborila ruski putnički avion.