NESREĆA U RUSIJI

Volgograd: Eksplozija gasa, jedna osoba poginula

Do eksplozije na sedmom spratu devetospratnice u Volgogradu, 900 kilometara jugoistočno od Moskve, došlo je juče oko podneva. Tom prilikom je gotovo potpuno uništen spoljni zid zgrade sa jedne strane, a vatra se proširila i na druge spratove
0 komentar(a)
Plamen, vatra, Foto: Shutterstock
Plamen, vatra, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.12.2015. 10:14h

Jedna osoba je poginula, a osam povrijeđeno u eksploziji gasa u stambenoj zgradi u ruskom gradu Volgogradu, saopštile su danas lokalne vlasti.

Spasioci pretražuju ruševinu zgrade kako bi utvrdili da li je neko ostao zarobljen nakon eksplozije, prenijela je agencija AP.

Do eksplozije na sedmom spratu devetospratnice u Volgogradu, 900 kilometara jugoistočno od Moskve, došlo je juče oko podneva. Tom prilikom je gotovo potpuno uništen spoljni zid zgrade sa jedne strane, a vatra se proširila i na druge spratove. 

Direktor Službe za vanredne situacije Volgograda Oleg Grebenjuk je za agenciju Tas s izjavio da je pronađeno tijelo jedne žrtve, kao i da se vjeruje da je pod ruševinama zatrpano još desetak ljudi.

U dijelu zgrade u kojem se dogodila eksplozija je živjelo oko 150 ljudi, a evakuisani građani su smješteni u lokalnu školu.

Preporučujemo za Vas