Poljska: Među bananama 178 kilograma kokaina

"Zaplijenjeno je 178 kilograma kokaina. Vrijednost droge procijenjena je na 26 miliona eura. Do sada nismo zaplijenili tako velike količine kokaina takve čistoće, od čak 90 odsto", kazao je portparolka policije
0 komentar(a)
banana, Foto: Shutterstock
banana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.12.2015. 09:51h

Poljska policija zaplijenila je u subotu u okolini Varšave pošiljku sa 178 kilograma heroina, najveću do sada u Poljskoj, koja je u Evropu ušla preko Belgije a dalje do Poljske putovala u kamionu sa bananama, saopštila je danas poljska policija.

"Zaplijenjeno je 178 kilograma kokaina. Vrijednost droge procijenjena je na 26 miliona eura. Do sada nismo zaplijenili tako velike količine kokaina takve čistoće, od čak 90 odsto", kazao je danas na konferenciji za novinare portparolka policije Marijuš Mrozek.

Na poljsko crno tržište dospijeva kokain čistoće 10 do 20 odsto, a prema rečima Mrozeka, kada bi se ova pošiljka razredila među dilerima bi se pojavilo čak pola tone kokaina.

Policija je imala signale da se u tom kamionu možda nalazi droga i zaustavila ga je u subotu u Bronjiševu kraj Varšave i uhapsila 40-godišnjeg Poljaka šofera, kome prijeti do tri godine zatvora.

Kokain je poslat iz Kolumbije brodom i u Evropu je ušao preko Belgije.

Bonus video: