Bukurešt: Broj stradalih u požaru u noćnom klubu povećan na 61

U saopštenju ministarstva navodi se da je još 41 osoba na liječenju u bolnici, 19 u Bukureštu, a 22 u bolnicama u Velikoj Britaniji, Holandiji, Austriji, Belgiji, Izraelu i Njemačkoj
0 komentar(a)
Bukurešt, eksplozija, Foto: Reuters
Bukurešt, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2015. 18:09h

Žena koja je zadobila opekotine u požaru u noćnom klubu u Bukureštu podlegala je povredama, a time je broj žrtava te nesreće povećan na 61, saopštile su danas rumunske vlasti.

Ministarstvo zdravlja objavilo je da je psiholog, 36-godišnja Joana Raluka Pankulesku, preminula nedjelju u bolnici u Njemačkoj, gde je bila liječena od teških opekotina.

U saopštenju ministarstva navodi se da je još 41 osoba na liječenju u bolnici, 19 u Bukureštu, a 22 u bolnicama u Velikoj Britaniji, Holandiji, Austriji, Belgiji, Izraelu i Njemačkoj. Troje je danas pušteno sa bolničkog liječenja.

Požar u noćnom klubu Kolektiv izbio je tokom hevi metal koncerta 30. oktobra. Vatru su izazvali pirotehnički efekti, a zatim je nastupio stampedo kada su gosti pokušali da izađu na jedini mogući izlaz.

U nesreći je poginulo 26 osoba, ali je broj žrtava povećan zbog komplikacija izazvanih opekotinama i udisanjem otrovnih gasova.

Bonus video: