Održan osnivački sastanak organizacije Most istok zapad

EWB, koji je pod patronatom uticajne svjetske Trilateralne komsije, prethodno je, osim u Beogradu, osnovao odjeljke u Crnoj Gori, Meksiku i Švajcarskoj, a u toku su pripreme za osnivanje u još nekoliko zemalja širom svijeta, navodi se u saopštenju
97 pregleda 2 komentar(a)
Rim, Italija, Foto: Shutterstock
Rim, Italija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.12.2015. 17:03h

Organizacija "Ist Vest Bridž" (Most istok zapad - EWB), nastala u Beogradu pod patronatom svjetske Trilateralne komisije, formirala je italijanski odjeljak u Rimu.

Na osnivačkom sastanku bili su predstavnici Italije, Vatikana, Trilateralne komisije Italije, nevladinih organizacija, medija i poslovne zajednice, kao i osnivač i predsjednik EWB, predsjedavajući nacionalne grupe Trlateralne komisije Jovan Kovačić.

Tema skupa u Rimu bila je aktuelna svjetska kriza.

Kovačić je tom prilikom rekao da aktuelna svjetska kriza zahtjeva dijalog svih strana, kao jedini način da se dođe do rješenja nagomilanih problema, saopštila je organizacija EWB.

"Zategnuti odnosi zapada i Rusije, rat u Siriji i svi aspekti tog sukoba, uključujući i što dvije koalicije - ruska i američka - podržavaju različite strane, odnosi regionalnih sila, preij svega Turske i Iraka, terorizam i njegovo širenje, izbjeglički i migrantski izazov za Evropu, klimatske promjene koje će dovesti do neuporedivo većeg broja ljudi koji će krenuti u potragu za hranom, vodom i bezbjednošću, kriza u Ukrajini, neizbježna redefinicija EU kao takve, sukobi i potecijalne krize u Africi i Aziji - slika je savremenog svijeta u ovom dobu drastičnih i dramatičnih promjena", rekao je Kovačić.

Da bi se te promjene kontolisale i da bi se izbjegla potpuna svjetska tragedija, neophodan je sveobuhvatan dijalog, koji je jedini put ka rješenju uzroka ovakve situacije koja prijeti da postane globalna kataklizma, a Most istok zapad, koji okuplja upravo najuticajnije i najkompetentnije pojedince koji mogu da utiču na pozitivan ishod sadašnjih izazova, jeste upravo okvir za dijalog, poručio je Kovačić.

EWB, koji je pod patronatom uticajne svjetske Trilateralne komsije, prethodno je, osim u Beogradu, osnovao odjeljke u Crnoj Gori, Meksiku i Švajcarskoj, a u toku su pripreme za osnivanje u još nekoliko zemalja širom svijeta, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je nastala u Beogradu kao nezavisno naučno i istraživačko udruženje koje u saradnji sa drugim institucijama i analitičkim i istraživačkim (think-tank) organizacijama u regionu i širom svijeta usvaja smejrnice za razvoj pojedinca, društva i države.

Bonus video: