Rusija: Turska pokazuje bijes iz nemoći

Zaharova je dodala da sva saopštenja turskih vlasti predstavljaju samo varijacije rečenica koje izgovara turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan
7 komentar(a)
Kremlj, Foto: Shutterstock
Kremlj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2015. 11:19h

Saopštenja zvanične Ankare o navodnom etničkom čišćenju koje Rusija vrši u Siriji svjedoče o tome da je Turska potpuno odvojena od realnosti i da ispoljava bijes iz nemoći, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Te izjave govore o potpunoj odvojenosti Turske od života, od realnosti, od onoga šta se dešava u regionu. Sve to se ne dešava prvi put. Slične izjave su posljednjih nedjelja redovna pojava", istakla je Zaharova, a prenijela agencija Tas s.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu optužio je juče Rusiju da sprovodi kampanju "etničkog čišćenja" u Siriji i pomaže u jačanju džihadista Islamske države. "Rusija pokušava da etnički očisti sjevernu Latakiju kako bi protjerala sve pripadnike turske i sunitske populacije koji nemaju dobre odnose sa (sirijskim) režimom", rekao je Davutoglu novinarima u Istanbulu.

Zaharova je dodala da sva saopštenja turskih vlasti predstavljaju samo varijacije rečenica koje izgovara turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

"Te neprikladne izjave i neosnovane optužbe koje čujemo od zvanične Ankare govore same za sebe. One sve više zvuče kao izraz bijesa iz nemoći", istakla je Zaharova

Bonus video: