"VRLO OZBILJAN PROBLEM"

Papa Franjo: Homoseksualci među sveštenicima izvor za zabrinutost

"U našemu društvu homoseksualnost je, čini se, postala trend, a takav mentalitet utiče na našu Crkvu u određenom smislu", kazao je Papa
53 pregleda 1 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2018. 13:04h

Homoseksualnost među katoličkim sveštenicima i dalje zabrinjava papu Franja, prema isječcima intervjua na španskom jeziku koji će u ponedjeljak biti objavljeni u sklopu nove knjige Fernanda Prada.

"U našemu društvu homoseksualnost je, čini se, postala trend, a takav mentalitet utiče na našu Crkvu u određenom smislu", kazao je Papa.

Činjenica da među sveštenicima i među sjemeništarcima ima homoseksualaca izvor je za zabrinutost. Nazvao je to "vrlo ozbiljnim problemom".

Po papinom mišljenju osobe s takvim, "duboko ukorijenjenim sklonostima" ne bi trebalo primati u sjemeništa, prenosi Hina.

Cijeli intervju će biti objavljen u knjizi Fernanda Prada pod naziovm "La Fuerza de la Vocacion" (Moć poziva). Knjiga će se objaviti na više svjetskih jezika.

Katolička crkva protivi se osobama istospolnih sklonosti, no Franjo je ranije javno govorio protiv diskriminacija kada su homoseksualci u pitanju.