Uber kažnjen sa 150 hiljada eura

Kompanija, čije je sjedište u San Francisku, zatvorila je Uber Pop u julu, nakon što su dva njihova rukovodioca u Francuskoj uhapšena i optužena za obmanjujuću komercijalnu praksu i saučesništvo u nelegalnom taksiranju
1 komentar(a)
Uber
Uber
Ažurirano: 09.12.2015. 08:23h

Francuski Apelacioni sud podržao je optužbe protiv kompanije sa taksi aplikacijom Uber, koja je kažnjena sa 150 hiljada eura zbog obmanjujuće komercijalne prakse.

Francuska je u januaru zabranila rad Uber Pop servisa koji omogućava da nelicencirani vozači taksiraju u svojim vozilima, prenosi Capital.ba.

Slične zabrane uvedene su u Belgiji, Njemačkoj i Holandiji, mada servis Ubera u Francuskoj sa punom cijenom usluge i profesionalnim vozačima nije obuhvaćena kaznom.

Nekoliko mjeseci nakon zabrane, servis Uber Pop u Francuskoj nastavio je da radi, što je u junu izazvalo niz nasilnih protesta taksista.

Kompanija, čije je sjedište u San Francisku, zatvorila je Uber Pop u julu, nakon što su dva njihova rukovodioca u Francuskoj uhapšena i optužena za obmanjujuću komercijalnu praksu i saučesništvo u nelegalnom taksiranju.

Apelacioni sud povećao je novčanu kaznu sa 100 hiljada EUR, koja je izrečena u oktobru prošle godine.

Širom svijeta Uber je izazvao negodovanje taksi udruženja, koja smatraju da aplikacija predstavlja nepoštenu konkurenciju jer vozači koji je koriste mogu da izbjegnu pravila i restrikcije koji važe za profesionalce.

Bonus video: