Davutoglu: Opet ćemo dati informacije o rušenju ruskog aviona, iako smo to već uradili

Davutoglu je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Bakuu sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim rekao da je spreman za sastanak sa ruskom stranom, prenijela je agencija Tas s
3 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2015. 15:00h

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da je njegova zemlja spremna da dostavi zvaničnoj Moskvi sve informacije o rušenju ruskog vojnog aviona SU-24, kojeg su 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborili turski lovci.

Davutoglu je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Bakuu sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim rekao da je spreman za sastanak sa ruskom stranom, prenijela je agencija Tas s.

"Onda, ako budete htjeli informacije o tom incidentu, kako se to dogodilo, daćemo vam ih opet, iako smo to već uradili ranije", rekao je turski premijer.

Davutoglu je dodao da je Turska spremna da sa Rusijom razgovara o bilo kojem pitanju, "čak i ako među nama ima razmimoilaženja u stavovima".

Premijer Turske je istakao i kako misli da ekonomski embargo, poput onog kojeg je zvanična Moskva nedavno uvela Ankari, ne može da riješi političke probleme.

Bonus video: