U Italiji i na Kosovu uhapšena četvorica terorista

Policija je pretražila njegovu kuću na graničnom prelazu Đeneral Janković, udaljenom 65 kilometara od Prištine, a tamo su pronašli pištolj, pušku i elektronske uređaje, prenosi AP
2 komentar(a)
Terorizam
Terorizam
Ažurirano: 01.12.2015. 11:33h

U okviru policijske akcije "Van Dam" u Italiji i na Kosovu uhapšena su četvorica kosovskih Albananaca osumnjičenih da su kao članovi terorističke ćelije promovisali aktivnosti i regrutovali borce za odlazak na strana ratišta.

Oni su, takođe, prijetili papi Franju i bivšem ambasadoru SAD na Kosovu, a hvalili su i nedavne napade na Pariz, prenose italijanski mediji.

Kosovska policija je izdala saopštenje u kome je potvrdila da je u saradnji sa policijom iz italijanskog grada Breše uhapšen jedan Albanac pod sumnjom da je umiješan u planiranje i podsticanje terorističkih akcija i da je pokušavao da regrutuje borce za odlazak na ratišta u Siriju i Irak.

Policija je pretražila njegovu kuću na graničnom prelazu Đeneral Janković, udaljenom 65 kilometara od Prištine, a tamo su pronašli pištolj, pušku i elektronske uređaje, prenosi AP.

Za ovo lice se sumnja da je bio "mozak" grupe, prenijela je kosovska štampa.

Još tri Kosovara su uhapšena u Italiji dok su za još nekoliko lica izdate potjernice.

Prvi podaci iz istrage italijanske policije su pokazali da su sva četvorica uhapšenih bili pripadnici Islamske države.

Zvaničnici iz Breše tvrde da su osumnjičeni kačili na svoje profile na društvenoj mreži Facebook svoje fotografije sa oružjem u stavu karakterističnom za pripadnike Islamske države, kao i da su često posjećivali džihadističku grupu na Facebook.

Bonus video: