Erdogan: Volio bih da nijesmo srušili ruski avion, ali dogodilo se

On je kazao da bi i Rusija i Turska trebalo da problemu priđu na pozitivniji način, i da će predstojeći Samit posvećen klimi u Parizu biti prilika da se prevaziđu tenzije izmeju dvije zemlje
9 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.11.2015. 13:14h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi volio da nije došlo do rušenja ruskog aviona na sirijsko-turskoj granici i da se nada da se tako nešto neće ponoviti.

"Volio bih da se to nije dogodilo, ali dogodilo se. Nadam se da se tako nešto više neće dogoditi", rekao je Erdogan pred svojim pristalicama.

On je kazao da bi i Rusija i Turska trebalo da problemu priđu na pozitivniji način, i da će predstojeći Samit posvećen klimi u Parizu biti prilika da se prevaziđu tenzije izmeju dvije zemlje.

Turska je ranije danas savjetovala svojim državljanima da odlože putovanje u Rusiju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je juče da je Rusija odlučila da suspenduje bezvizni režim s Turskom od početka sljedeće godine. On je rekao da je Rusija zabrinuta zbog porasta terorističkih prijetnji iz Turske.

Poslije incidenta u kojem je Turska u utorak oborila ruski avion na sirijsko-turskoj granici, turističke agencije su na nalog predsjednika Vladimira Putina obustavile aražmane u Turskoj koja je u vrhu popularnosti među ruskim turistima.

Bonus video: