POSLIJE OBARANJA AVIONA

Rosturizam poziva građane da ponište aranžmane za Tursku

Rosturizam će primjenjivati kaznene mjere prema turističkim agencijama koje nastave da prodaju turističke aranžmane za Tursku
3 komentar(a)
Antalija, Foto: Shutterstock
Antalija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.11.2015. 13:34h

Ruske turističke agencije prodale su oko 6.000 aranžmana za novogodišnje praznike u Turskoj, a Turistička organizacija Rusije (Rosturizam) pozvala je danas građane da otkažu kupljene aranžmane.

"Turisti su dobili pravo da ponište ugovor i obrate se turističkim agencijama da im vrate novac", rekao je šef Rosturizma Oleg Safonov kanalu Rusija-24.

Safonov je juče saopštio da ruski turisti moraju da se vrate u zemlju do 7. decembra.

On je najavio da će saradnja sa Turskom u oblasti turizma biti obustavljena, a da će Rosturizam primjenjivati kaznene mjere prema turističkim agencijama koje nastave da prodaju turističke aranžmane za Tursku.

Safonov je ocijenio da će Turska izgubiti 10 milijardi dolara zbog nedolaska ruskih turista, podsjećajući da ju je godišnje posjećivalo više od 4,4 miliona građana Rusije.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev juče je najavio uvođenje niza ekonomskih sankcija Turskoj, nakon što je Ankara oborila ruski avion SU-24 na sirijsko-turskoj granici.