Premijer: Turska će raditi sa Rusijom na smirivanju tenzija

Vladimir Putin isključio je mogućnost da Turska nije mogla da identifikuje ruski avion, dodajući da je "to samo izgovor"
3 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ahmet Davutoglu, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2015. 07:48h

Turska će raditi sa Rusijom i saveznicima da smiri tenzije nakon što je ruski avion oboren u blizini granice sa Sirijom, rekao je turski premijer Ahmet Davutoglu.

On je to napisao u autorskom tekstu za britanski "Tajms", prenio je Rojters.

Davutoglu je, takođe, rekao da su u toku diskusije nakon incidenta koji je odnose Ankare i Moskve spustio na najniži nivo u posljednjem periodu.

"U toku su sada neophodne diskusije. Mjere Turske radi odbrane naše teritorije ostaće da važe, a Turska će istovremeno raditi sa Rusijom i našim saveznicima na smrivanju napetosti", napisao je Davutoglu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin isključio je mogućnost da Turska nije mogla da identifikuje ruski avion, dodajući da je "to samo izgovor".

On je to izjavio nakon razgovora sa francuskim predsjednikom Fransoa Olandom, prenosi Tass.

"Nemoguće je da turske oružane snage nisu navodno mogle da identifikuju naša četiri aviona. Za to nema šanse. Oni imaju sve neophodne vojne oznake koje se dobro vide. Jasno je da se radi o našem avionu, a ne nekog drugog", naglasio je Putin.

On je dodao da Moskva ne planira da se miješa u sudbinu turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"To apsolutno nije naša stvar, to je briga turskog naroda", kazao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Olandom, odgovarajući na pitanje da li bi turski predsjednik trebalo da podnese ostavku.

Bonus video: