POSLIJE OBARANJA AVIONA

Konašenkov: Rusija i Turska prekinule vojnu interakciju

Predstavnik ruske mornarice koji je bio poslat u Tursku da koordiniše aktivnosti Crnomorske flote i turskih pomorskih snaga opozvan je, dodao je
1 komentar(a)
Obaranje ruskog aviona, Foto: Reuters
Obaranje ruskog aviona, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2015. 20:50h

Rusko ministarstvo odbrane i turske oružane snage prekinule su sve kanale vojne interakcije, saopštio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

"Svi postojeći kanali interakcije između ruskog ministarstva odbrane i turskih oružanih snaga danas su prekinuti na osnovu ranije donijete odluke", rekao je Konašenkov.

"Ovo se odnosi, ne samo na takozvanu 'vruću liniju' uvedenu da se isključe mogući vazduhoplovni incidenti tokom uništavanja terorističkih objekata u Siriji", kazao je portparol ruskog ministarstva, prenio je TAS S.

Predstavnik ruske mornarice koji je bio poslat u Tursku da koordiniše aktivnosti Crnomorske flote i turskih pomorskih snaga opozvan je, dodao je on.

Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion Su-24 na granici sa Sirijom zato što je, prema tvrdnjama turske vojske, povrijedio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok je rusko ministarstvo odbrane istaklo da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.