Belgija: Muškarac optužen za učešće u napadima u Parizu

Za sada još neimenovan muškarac jedan je od petoro uhapšenih u raciji u nedjelju
0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.11.2015. 18:54h

Belgijske vlasti podigle su danas optužnicu protiv još jednog osumnjičenog za terorističke napade u Parizu, dok je 15 osoba, koji su privedeni tokom racija u nedjelju uveče, pušteni na slobodu.

U saopštenju belgijskog tužilaštva se navodi da je osumnjičenom određen pritvor zbog učestvovanja u terorističkom napadu u Parizu, 13. novembra, kada je ubijeno 130 ljudi.

"Istražni sudija zadužen za slučajeve terorizma, odredio je pritvor muškarcu uhapšenom tokom sinoćnjih operacija. Optužen je za učestvovanje u aktivnostima terorističke grupe i teroristički napad (u Parizu)", navodi se u saopštenju kancelarije tužilaštva.

U saopštenju se ne navodi ime osumnjičenog, prenijele su agencije.

Prošle nedjelje, po sličnim osnovama, podignute su optužnice protiv još tri osobe.

U kasno sinoć okončanim operacijama belgijske policije u Briselu, uhapšeno je 16 osoba, ali ne i Salah Abdeslam, koji je osumnjičen za napade u Parizu 13. novembra, saopštili su zvaničnici.

Akcije, koje su bile sprovedene na više lokacija zbog terorističkih prijetnji, okončane su oko 23 sata po lokalnom vremenu, a u široj oblasti Brisela pretraženo je 19 kuća.

"Salah Abdeslam nije uhvaćen u ovim racijama", rekao je na konferenciji za novinare portparol belgijskog saveznog tužioca Erik Van Der Sipt.

"Istraga se nastavlja", istakao je Der Sipt.

Bonus video: