Britanska vlada će povećati svoj budžet za borbu protiv terorizma

Britanska vlada se nije tačno izjasnila o budžetu policije nakon strijepnji u Ministarstvu unutrašnjih poslova da bi moglo da dodje do određenih rezova na račun vojske
68 pregleda 0 komentar(a)
Policija London, Britanska policija, Foto: Shutterstock
Policija London, Britanska policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.11.2015. 15:56h

Britanski ministar finansija Džordž Ozborn, koji u srijedu treba da predstavi novi nacrt budžeta, izjavio je danas da će za 30 odsto biti povećan budžet namijenjen za borbu protiv terorizma, bez ranije najavljenih rezova u policiji.

"Donijeli smo teške odluke o budžetu kako bismo dalje mogli da finansiramo vojsku. Povećali smo budžet za borbu protiv terorizma za oko 30 odsto", rekao je Ozborn u intervjuu za britansku televizijsku mrežu BBC.

Sredstva za borbu protiv terorizma trebalo bi da iznose ukupno 15 milijardi funti (21 milijarda eura) za narednih pet godina.

Poslije terorističkih napada u Parizu, u kojima je 13. novembra poginulo 130 osoba i povrijeđeno više od 350, britanska vlada je najavila slične mjere, među kojima povećanje broj zaposlenih u službama unutrašnje i spoljne bezbjednosti (MI5) i (MI6) za oko 15 odsto.

Britanska vlada se nije tačno izjasnila o budžetu policije nakon strijepnji u Ministarstvu unutrašnjih poslova da bi moglo da dodje do određenih rezova na račun vojske.

Ozborn je rekao da će dodatna izdvojena sredstva protiv terorizma biti "dodijeljena policiji i svim službama bezbjednosti kako bi se u samoj zemlji pojačala bezbjednosti od oružanih napada".

Bonus video: