Nove racije u Briselu

Racije su sprovedene u cilju ulaženja u trag Bilalu Hadfiju, koji je prošle nedjelje izvršio samoubilački bombaški napad u Parizu, saopštio je danas zvaničnik kancelarije belgijskog federalnog tužilaštva
1 komentar(a)
Brisel, Foto: Reuters
Brisel, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2015. 12:23h

Belgijske vlasti pokrenule su danas racije na sedam različitih lokacija u oblasti Brisela u okviru istrage o terorističkim napadima u Parizu prošlog petka.

Policija je u zoru pretražila jednu lokaciju u Lekenu, što je u direktnoj vezi sa istragom o terorističkim napadima u Parizu, a prema navodima belgijskih medija, jedna je osoba privedena.

Njen identitet, međutim, nije otkriven.

Racije su sprovedene na još šest lokacija u briselskim opštinama, uključujući i Molenbek, gdje je prije dva dana sprovedena akcija policije.

Racije su sprovedene u cilju ulaženja u trag Bilalu Hadfiju, koji je prošle nedjelje izvršio samoubilački bombaški napad u Parizu, saopštio je danas zvaničnik kancelarije belgijskog federalnog tužilaštva.

Hadfi je identifikovan kao jedan od trojice napadača na stadionu u Parizu, naveo je AP.

Bilal Hafdi (20), rođen je u Francuskoj, a živeo je u Belgiji. Borio se u Siriji na strani Islamske države i njegovo je ime na spisku 800 ljudi za koje se zna da su povezani sa Sirijom, prenosi Hina.

Belgijski premijer Šarl Mišel je izjavio da bi želeo da se izglasa amandman na ustav koji bi omogućio da se produži vrijeme pritvora za osumnjičene za terorizam bez optužnice.

Bonus video: