Osumnjičenog za napade u Parizu brat poziva da se preda

Salah Abdeslam (26), za kojeg austrijske vlasti navode da je prije dva mjeseca ušao u tu zemlju iz Njemačke, sumnjiči se da je bio vozač za jednu grupu napadača
0 komentar(a)
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Salah Abdeslam, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2015. 14:19h

Brat Salaha Abdeslama, jednog od osumnjičenih za napade u Parizu, pozvao ga je danas da se preda vlastima.

Muhamed Abdeslam rekao je za francusku televiziju BFM da je njegov brat bio pobožan, ali da nije pokazivao znake da je radikalni islamista.

"Naravno da ga pozivam da se preda policiji. Najbolje bi bilo da se preda tako da pravosuđe može rasvijetliti to", rekao je Muhamed Abdeslam.

Muhamed Abdeslam je uhapšeni i ispitan poslije napada, a pušten je u ponedjeljak. On je rekao da se njegov brat molio i povremeno odlazio u džamiju, ali da je oblačio farmerke i džempere i da nije pokazivao znake radikalizacije.

Salah Abdeslam (26), za kojeg austrijske vlasti navode da je prije dva mjeseca ušao u tu zemlju iz Njemačke, sumnjiči se da je bio vozač za jednu grupu napadača.

Abdeslamov brat Brahim bio je jedan od bombaša samoubica koji je ubio jednog čovjeka u Parizu u petak uveče.

Francuski pravosudni zvaničnik rekao je da je jedan od braće Abdeslam preko interneta iznajmio sobu u hotelu u jugoistočnom predgrađu Pariza, Alfortvilu, u srijedu, dok je drugi brat dan ranije iznajmio kuću u sjeveroistočnom predgrađu Bobinji.

Bonus video: