Rusija pojačava mjere bezbjednosti na letovima ka 47 zemalja uključujući i Crnu Goru

Preporuke se odnose i na Kuvajt, Libiju, Liban, Maroko, Maleziju, Makedoniju, Moldaviju, Mjanmar, Ujedinjene Arapske Emirate, Pakistan, Portugaliju, Rumuniju, Saudijsku Arabiju, Siriju, SAD, Sudan, Tajland, Tadžigistan, Turkmenistan, Tursku, Tunis, Francusku, Crnu Goru, Ugandu, Uzbekistan, i Šri Lanku
0 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Tivat.info
Aerodrom Tivat, Foto: Tivat.info
Ažurirano: 17.11.2015. 11:33h

Ruskim aviokompanijama je zbog opasnosti od terorističkih napada naloženo da pojačaju mjere bezbjednosti na letovima prema 47 zemalja, među kojima se nalazi i Crna Gora, navodi Interfaks, pozivajući se na neimenovani izvor u jednoj od ruskih aviokompanija.

"U dobijenim preporukama govori se o neophodnosti povećanih mjera bezbjednosti na svim redovnim tranzitnim i čarter letovima kako ka, tako i sa aerodroma Austrije, Alžira, Albanije, Azejberdžana, Avganistana, Bangladeša, Bugarske, Velike Britanije, Njemačke, Grčke, Egipta, Indonezije, Španije, Italije, Indije, Iraka, Irana, Kazahstana, Kirgistana, Kipra", naveo je taj izvor.

Preporuke se odnose i na Kuvajt, Libiju, Liban, Maroko, Maleziju, Makedoniju, Moldaviju, Mjanmar, Ujedinjene Arapske Emirate, Pakistan, Portugaliju, Rumuniju, Saudijsku Arabiju, Siriju, SAD, Sudan, Tajland, Tadžigistan, Turkmenistan, Tursku, Tunis, Francusku, Crnu Goru, Ugandu, Uzbekistan, i Šri Lanku, rekao je on.

"Aviokompanijama je preporučeno da na letovima imaju zalihe suve hrane i vode za piće, koje će preuzimati na ruskim aerodromima", dodao je sagovornik Interfaksa.

On je naveo da je preporučeno i da se po mogućnosti organizuje da tehničko opsluživanje aviona vrše sopstvene tehničke službe, kao i da se maksimalno smanji zemaljsko opsluživanje na aerodromima, ali bez štete po bezbjednost leta.

Federalna služba bezbjednosti Rusije danas je saopštila da je na avion А321 , koji je pao u Egiptu 31. oktobra izvršen teroristički napad.

Odgovornost za napad, u kojem su poginule 224 osobe, ranije je preuzela Islamska država.

Bonus video: