Putin: Krajnje je vrijeme da se svi ujedinimo u borbi protiv terorista

"Dao sam podatke našim kolegama, o finansijerima ISIS-a i tokovima kojima novac ide. Finansijeri dolaze iz 40 zemalja, među kojima su pojedici iz zemalja članica G20", izjavio je ruski predsjednik
7 komentar(a)
Putin i Obama, Foto: Reuters
Putin i Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2015. 15:39h

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin izjavio je na samitu G20 da se teroristi ISIS-a finansiraju iz 40 zemalja uključujući i same članice G20.

"Dao sam podatke našim kolegama, o finansijerima ISIS-a i tokovima kojima novac ide. Finansijeri dolaze iz 40 zemalja, među kojima su pojedici iz zemalja članica G20", izjavio je ruski predsjednik.

Putin je takođe apelovao da se prekine ilegalna trgovina naftom sa ISIS-om.

"Pokazao sam svojim kolegama fotografije, snimljene iz svemira, na kojima se jasno vidi ilegalna trgovina naftom i petrolejom", rekao je Putin.

"Kolona vozila za prevoz nafte se prostirala preko 10 km", rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je kazao i da nije vrijeme da se gleda ko koliko dopriosi u borbi protiv ISIS-a, već da je sada prava prilika da se ujedine svi u borbi protiv terorista.

On je dodao i da je Rusija spremna da podrži sirijsku opoziciju, ako je ona jasno okrenuta u borbi protiv ISIS-a.

"Postoje određene opozicione grupe koje su spremne da se aktiviraju protiv terorista. Rusija je spremna da pruži pomoć iz vazduha takvim grupacijama, ali mora da postoji dobra osnova za kasniji rad na političkom sporazumu", rekao je Putin.

"Nama je neophodna pomoć SAD-a, EU. Saudijske Arabije, Turske i Irana", rekao je ruski predsjednik.

Bonus video: