Putin i Kameron za zajedničku borbu protiv terorizma

Putin se zahvalio Kameronu na informacijama koje su obezbijedili Britanci. Odnosi između Rusije i Velike Britanije nisu najbolji, potrebno je analizirati saradnju i iznijeti konkretne planove za budućnost, kazao je
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Dejvid Kameron, Foto: Beta/AP
Vladimir Putin, Dejvid Kameron, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.11.2015. 10:46h

Ruski predsjednik Vladimir Putin i britanski premijer Dejvid Kameron naglasili su za vrijeme sastanka u Antaliji, potrebu zajedničke borbe protiv terorizma.

"Skorašnji tragični događaji u Francuskoj su pokazali da moramo i da je trebalo odavno da udružimo snage protiv ovog zla", kazao je Putin prilikom susreta sa Kameronom, tokom održavanja Samita G20.

Tom prilikom, Kameron je izrazio saučešće zbog nesreće ruskog aviona u Egiptu. Napominjući da se sastanak održava poslije tragičnih događaja u Parizu, on je ponovio potrebu za zajedničkom borbom protiv terorizma, prenosi TAS S. On je izrazio uvjerenje da bi bilo dobro ako bi bilo moguće da se tokom sastanka razgovara o Siriji.

Putin se zahvalio Kameronu na informacijama koje su obezbijedili Britanci. Odnosi između Rusije i Velike Britanije nisu najbolji, potrebno je analizirati saradnju i iznijeti konkretne planove za budućnost, kazao je on. Putin je ocijenio da, ipak, postoji neki napredak u bilateralnim odnosima, uklučujući i međuvladine komisije.

On je dodao da je generalno, stvoren dobar mehanizam za saradnju u različitim oblastima. "Mislim da postoji potreba da se analizira ono što je ranije učinjeno, gledati u budućnost i navesti konkretne planove razvoja", kazao je Putin.

Bonus video: