Facebook pomaže ljudima koji su u Parizu da jave da su na sigurnom

Facebook je omogućio "Safety Check for Paris Terror Attack" i ukoliko je neko sa vaše FB liste koristio, dobićete notifikaciju sa informacijom da vam je prijatelj na sigurnom mjestu
1 komentar(a)
Facebook Safety Check Paris, Foto: Screenshot (Facebook)
Facebook Safety Check Paris, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 14.11.2015. 01:53h

Samo nekoliko sati nakon terorističkih napada u Parizu, Facebook je aktivirao opciju da svi građani i gosti glavnog grada Francuske lako mogu poručiti svojim prijateljima da su na sigurnom.

Facebook je omogućio "Safety Check for Paris Terror Attack" i ukoliko je neko sa vaše FB liste koristio, dobićete notifikaciju sa informacijom da vam je prijatelj na sigurnom mjestu.

Povodom toga se oglasio i osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, koji je u posebnoj objavi kazao da su njegove misli sa svima u Parizu.

"Nasilje poput ovoga ne smije se desiti ni na jednom mjestu, ni u jednom gradu ili državi na svijetu", poručio je Zuckerberg, ističući da je Facebook pokrenuo stranicu Security Check za sve u Parizu.

Događaje vezane za terorističke napade na više lokacija u Parizu, u kojima je, prema posljednjim informacijama, poginulo oko 140 ljudi, možete pratiti u posebnoj vijesti.

Bonus video: