DOBILI ZATVORSKE KAZNE

Silviju Berluskoniju dovodili prostitutke

Slučaj Tarantini je izbio 2009, prije slučaja Rubi, kada je Patricija Dadario sa medijima podijelila snimke sa telefona
3 komentar(a)
Berluskoni, Foto: Reuters
Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2015. 07:40h

Biznismen koji je plaćao prostitutkama da prisustvuju žurkama koje je organizovao bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni osuđen je juče na sedam godina i deset mjeseci zatvora.

Đampaolo Tarantini je optužen da je dovodio prostitutke Berluskoniju da bi se približio premijeru i dobio unosne javne ugovore.

Berluskoniju (79), koji i dalje vodi konzervativnu stranku Forca Italija ali nije na čelu vlade od 2011, nije suđeno u ovom slučaju.

Optuženo je još šest osoba, uključujući Sabinu Beganović, navodnu madam za poslovnu pratnju, koju italijanski mediji često zovu Matica. Troje je osuđeno, uključujući Beganović, koja je dobila 16 mjeseci zatvora. Troje ostalih je oslobođeno.

Beganović je priznala da je imala seksualne odnose sa Berluskonijem, koji joj je bio „momak“ a kasnije ga je doživljavala kao „očinsku figuru“, ali je tvrdila da je organizovala večere sa atraktivnim manekenkama i voditeljkama samo da bi mu udovoljila.

Prvostepena presuda suda u Bariju nije definitivna. Tarantini i Beganović imaju dvije šanse da se žale.

Berluskoni je upleten u seriju seks skandala koji su uzdrmali njegovu političku karijeru. Međutim, na kraju je oslobođen optužbe da je plaćao za seks sa Karimom el Mahrug (Rubi Srcelomka) dok je bila maloljetna.

Slučaj Tarantini je izbio 2009, prije slučaja Rubi, kada je Patricija Dadario sa medijima podijelila snimke sa svog mobilnog telefona o noći kad je imala seks sa Berluskonijem nakon jedne večere. Rekla je da joj je Tarantini organizovao odlazak i kasnije platio.

Na snimcima navodno Berluskoni kaže Patriciji da ga čeka „na velikom krevetu“ dok se istušira. „Nisam svetac,“ rekao je Berluskoni nedugo po izbijanju skandala.