Bomba sa tajmerom oborila ruski avion?

Avion kompanije Kolavija se srušio na Sinajskom poluostrvu sa 224 putnika i članova posade, a ruski i egipatski zvaničnici su zatim saopštili da je letjelica pala zbog mehaničkog kvara
3 komentar(a)
avionska nesreća, ruski avion, Foto: Beta-AP
avionska nesreća, ruski avion, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.11.2015. 08:59h

Ruski avion u Egiptu je možda srušila bomba sa tajmerom postavljena blizu rezervoara, prenose američki mediji.

Neimenovani izvor blizak istrazi naveo je da su istražitelji dobili informacije o “dvosatnom tajmeru“, ali za sada nema informacija o tome da li je ova teorija stigla iz istrage ostataka palog aviona ili iz presretnutih razgovora terorista.

Drugi izvor, naveo je da istražitelji razmatraju teoriju o tome da je bomba bila zakačena za motor aviona i da je eksploziv izgorio poslije eksplozije, uz napomenu da je ovakav scenario moguć s obzirom na to da u nema ostataka eksploziva na olupini aviona.

Avion kompanije Kolavija se srušio na Sinajskom poluostrvu sa 224 putnika i članova posade, a ruski i egipatski zvaničnici su zatim saopštili da je letjelica pala zbog mehaničkog kvara.

Ipak, britanski mediji su prenijeli da je vjerovatan uzrok nesreće eksplozija unutar aviona, zbog načina na koji se oplata aviona savila, prema spolja.

Odgovornost za pad aviona su preuzeli džihadisti sa Sinajskog poluostrva, ali za sada nema potvrde takvih navoda.

Ipak, britanski mediji prenose da su tajne službe presjekle komunikacioni lanac džihadista, navodno umešanih u tragediju, uz navode da su oni govorili engleskim jezikom, na britanskom akcentu.

B92.net

Bonus video: