U Evropi uhapšeno 17 džihadista

General karabinjera Đuzepe Đovernale rekao je za RAI radio da su u operaciji učetvovali istražitelji u Britaniji, Norveškoj, Finskoj, Njemačkoj i Švajcarskoj
0 komentar(a)
karabinjeri, Foto: En.wikipedia.org
karabinjeri, Foto: En.wikipedia.org
Ažurirano: 12.11.2015. 11:17h

Italijanska policija saopštila je danas da je uhapšeno 17 ljudi u različitim ervopskim zemljama, u zajedničkoj akciji policije protiv osumljičenih članova terorističkih grupa.

U saopštenju nisu navedeni detalji operacije pod šifrom JWEB, uz napomenu da će biti objavljeni kasnije na konferenciji za štampu na kojoj će biti rečeno kako su uhapašeni osumnjični za međunarodni terorizam.

Portparol je odbio da kaže koliko je osumnjičenih uhapšeno u Italiji, samo je rekao da među njima nema Italijana, penosi Rojters.

S druge strane, agencija AP navodi da je italijanska policija navela da je uhapšeno 17 iračkih Kurda, za kojima je izdata potjernica.

General karabinjera Đuzepe Đovernale rekao je za RAI radio da su u operaciji učetvovali istražitelji u Britaniji, Norveškoj, Finskoj, Njemačkoj i Švajcarskoj.

AP prenosi da je italijanksa policija saopštila da je izvršen prepad na evropsku mrežu džihadista koji su navodo planirali da izvuku svog lidera iz zatvora u Norveškoj i navodi da je šestoro uhapšeno u Italiji, četvoro u Britaniji i troje u Norveškoj.

Nekoliko njih putovalo je u Siriju da se bore na strani džihadista.

Bonus video: