BROJ SAMO RASTE

U požaru u noćnom klubu u Bukureštu 48 poginulih

Izvori navode da je pacijent bio prebačen na liječenje u bolnicu u Birmingemu, ali je sinoć preminuo
1 komentar(a)
Bukurešt, Foto: Beta/AP
Bukurešt, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2015. 08:24h

Jedna od osoba povrijeđenih u požaru koji je izbio u noćom klubu "Kolektiv" u Bukureštu 30. oktobra je preminula u bolnici u Velikoj Britaniji, objavila je danas agencija Adjerpres, pozivajući se na bolničke izvore.

Time je broj žrtava požara u "Kolektivu" porastao na 48, navode rumunski mediji.

Izvori navode da je pacijent bio prebačen na liječenje u bolnicu u Birmingemu, ali je sinoć preminuo.

Rumunski ljekari su naveli da je oko 100 mladih povrijeđenih i dalje u bolnicama u Bukureštu, među njima je 44 u kritičnom stanju.

Više prijestoničkih bolnica su prijavile smrt pacijenata poslije požara 30. oktobra u Bukureštu, u podrumskom noćnom klubu "Kolektiv" tokom koncerta hevimetal grupe kada je iskra pirotehničkog sredstva zapalila dekor.

Tragedija je pokrenula masovne proteste protiv vlade i kritike mnogih zbog nepoštovanja sigurnosnih standarda u noćnom klubu, kao primjera šireg problema Rumunije sa korupcijom.

Premijer Viktor Ponta, koji je bio pod pritiskom nedjeljama od kada je počelo suđenje za korupciju, u srijedu, 4. novembra, podnio je ostavku.

Preliminarna istraga ukazuju na brojna kršenja pravila bezbjednosti u tom noćnom klubu, uključujući nedostatak izlaza za vanredne situacije i činjenice da je zapaljivi materijal korišćen za zvučnu izolaciju.

Preporučujemo za Vas