"Prostitutka sam jer to obožavam"

Policija i NVO koje rade u ovoj zoni smatraju da su većina žena poput Antonele žrtve mafije koja ih primorava na prostituciju
74 pregleda 7 komentar(a)
Antonela, Foto: Elmundo.es
Antonela, Foto: Elmundo.es
Ažurirano: 09.11.2015. 15:59h

Antonela izlazi iz automobila sa bocom skupocjene tekile u rukama. "Poklonio mi je klijent", ponosno govori, pokazujući na bocu.

"Želimo da ulica bude "čista"", kaže ova transseksualka koja se svojevoljno bavi prostitucijiom već 15 godina, kada je stigla u Španiju iz Ekvadora. "I ne, nijesam bila maloljetna kada sam počela", govori reporterima "El munda" u ulici Poligono Markoni u Madridu, jednom od centralnih mjesta za prostituciju u Evropi.

"Prostitutka sam zato što obožavam ovaj posao. Osjećam se slobodnije nego kad bih radila za nekog preduzetnika", otkriva Antonela.

Po usluzi naplaćuje oko 20 eura, oko 1.000 eura mjesečno, i nikada nije poželjela da se bavi nečim drugim.

Policija i NVO koje rade u ovoj zoni smatraju da su većina žena poput Antonele žrtve mafije koja ih primorava na prostituciju.

"Niko vam neće priznati da je žrtva mafije, ali u razgovoru sa djevojkama možete shvatiti da one to zapravo jesu. Žao mi je žena koje to ne rade svojevoljno", kaže Antonela za "El mundo" i dodaje: "Mnoge žene su izgubile posao, nemaju novca da plate smještaj i hranu za svoju djecu..."

Bonus video: