ODATA POŠTA PREMINULIMA

U Rusiju dopremljena tijela žrtava pada aviona

Članovi porodice žrtava su predali uzorke DNK za lakšu identifikaciju tijela na aerodromu u Sankt Peterburgu gdje su dočekali avion
1 komentar(a)
avionska nesreća Egipat, Foto: Reuters
avionska nesreća Egipat, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2019. 20:22h

Avion s posmrtnim ostacima 144 osobe poginule u padu ruskog aviona s 224 putnika i članova posade u subotu u Egiptu sletio je jutros u Sankt Peterburg, saopštile su lokalne vlasti tog grada.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da su dopremljena tijela prebačena u mrtvačnicu gdje treba da budu identifikovana.

Članovi porodice žrtava su predali uzorke DNK za lakšu identifikaciju tijela na aerodromu u Sankt Peterburgu gdje su dočekali avion.

Egipatske vlasti saopštile su kasno sinoć da su pronađena skoro sva tijela u pustinji Sinaja gdje se srušio avion.

Rusi su sinoć u Sankt Peterburgu odali poštu preminulima, koji su svi bili Rusi osim tri ukrajinska putnika.

Avion kompanije Metrodžet sa 224 putnika i članova posade srušio se u centralnom dijelu Sinajskog poluostrva 23 minuta pošto je poletio s aerodroma u egipatskom odmaralištu Šarm el Šeik.

Ruski saobraćajni zvaničnici naveli su da se avion vjerovatno raspao na velikoj nadmorskoj visini prije nego što je dodirnuo tlo, jer su djelovi aviona razbacani po velikoj površini od oko 20 kvadratnih kilometara.

Ruski i egipatski istražitelji još ispituju tačne uzroke nesreće, dok je Islamska država preuzela odgovornost za obaranje avona, ali stručnjaci smatraju da je mala vjerovatnoća da su džihadisti gađali raketama avion.

Nije, međutim, isključena mogućnost samoubilačkog napada u samom avionu u letu.

Drugi avion s posmrtnim ostacima žrtava ruskog aviona koji se srušio u Egiptu večeras treba da stigne u Sankt Petereburg, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

"Drugi avion s tijelima žrtava poletjeće večeras s kairskog aerodroma za Sankt Peterburg", izjavio je predstavnik ruskog ministarstva Vladimir Svetelski koji nije precizirao koliko će žrtava biti prebačeno tim avionom.

Preporučujemo za Vas