Partija Ilhama Alijeva proglasila pobjedu

Međunarodne grupe za zaštitu ljudskih prava ocjenjuju da je današnje glasanje "imitacija izbora" i optužuju vladu u toj bivšoj sovjetskoj republici da su u zatvor otjerali političke protivnike, izmišljajući im optužbe i ograničavajući mogućnost partijama da sprovedu izbornu kampanju, navodi AFP
1 komentar(a)
Ilham Alijev, Foto: Reuters
Ilham Alijev, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2015. 19:13h

Vladajuća partija Novi Azerbejdžan predsjednika Ilhama Alijeva proglasila je danas pobjedu na parlamentarnim izborima koje su mejnstrim opozicija i međunarodni posmatrači kritikovali kao napravedne.

„Prema našim procjenama, kandidati partije Novi Azerbejdžan su izabrani... Rezultati izlaznih anketa nam ukazuju da će Novi Azerbejdžan ponovo imati većinu u parlamentu“, kazao je novinarima izvršni sekretar stranke Ali Ahmetov.

U prethodnom sazivu parlamenta, koji se bira svakih pet godina, ova stranka je imala 71 od 125 mjesta.

„Mislim da nećemo osvojiti manje od 70 mjesta u novom sazivu parlamenta“, kazao je Ahmedov.

Međunarodne grupe za zaštitu ljudskih prava ocjenjuju da je današnje glasanje "imitacija izbora" i optužuju vladu u toj bivšoj sovjetskoj republici da su u zatvor otjerali političke protivnike, izmišljajući im optužbe i ograničavajući mogućnost partijama da sprovedu izbornu kampanju, navodi AFP.

Bonus video: