Putin: Rastuće terorističke prijetnje traže jaču saradnju

U pisanom obraćanju, Putin je naglasio važnost da se stalno povećava nivo saradnje uz korišćenje savremenih metoda i razvijanje zajedničkih pristupa u rješavanju tog problema
6 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2015. 10:55h

Rastuća teroristička prijetnja na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi zahtijeva jačanje saradnje između specijalnih službi različitih zemalja, upozorio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u pismenom obraćanju šefovima službi bezbjednosti i specijalnih službi Zajednice nezavisnih država - saveza 12 bivših sovjetskih republika.

"Trenutna geopolitička situacija u svijetu zahtijeva da se intenzivira potraga za efikasnim načinima da se odgovori na savremene izazove i prijetnje. Širenje terorističkih aktivnosti i radikalnih grupa spajanjem sa transnacionalnim organizovanim kriminalom danas su posebno opasni. Situacija na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi je posebno zabrinjavajući", naveo je Putin u pisanom poruci učesnicima skupa.

Prema njegovim riječima, teroristi koriste taj region kao uporište, gdje su regrutuju i obučavaju ekstremisti koji mogu da se koriste za destabilizaciju drugih zemalja.

U pisanom obraćanju, Putin je naglasio važnost da se stalno povećava nivo saradnje uz korišćenje savremenih metoda i razvijanje zajedničkih pristupa u rješavanju tog problema, javila je ruska agencija Tas s.

Bonus video: